Ilir Llonçari

Viti i Studimeve: 2000/2001
Fakulteti: Fakulteti i Arkitekturës / Universiteti i Prishtinës
Kompania: ARTEC
Adresa: Rexhep Mala No.13
Email: ilir@artec.al
Telefoni: +377 44 302 493

gjithçka ndodh në mes rreshtash.. edhe unë!
P

ortfolio

Tirana Business Park është një projekt gjigand gjerman i Ballkanit Perëndimor që ofron të nesërmen sot. Ky është projekti më i madh privat gjerman në Shqipëri, investim i kompanisë Lindner Group që arrin në vlerën 100 milionë euro. Tirana Business Park do të ofrojë 15 ndërtesa të cilat do të jenë zyra për bizneset si dhe 2 ndërtesa shumë katëshe parkimi.

Si është e mundur që një rruge ti ketë 4 sheshe. Sheshi është zakonisht hapësire në të cilën derdhen rrugët por të na është mbrapsht, është rrugë në të cilën derdhen sheshet, ose me përshkru ndryshe i bjen deti i cili derdhet në lum.

L

ajmet më të lexuara

Sa më parë të nisë ndërtimi i xhamisë qendrore në Prishtinë

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, është shprehur kundër nismës së një grupi të njerëzve, të cilët duke kundërshtuar ndërtimin e Xhamisë Qendrore në Prishtinë në lagjen “Dardania”, me arsyetime, siç thuhet, të kota, po tentojnë të prishin paqen dhe harmoninë midis feve në Kosovë.

Festivali i Arkitektures ne Kosove 2017

Festivali i Arkitektures ne Kosove kete vit to filloj me daten 3 korrik dhe do zgjas per 3 muaj me aktivitete ne qytetet kresore te vendit. Gjithsej do organizohen 6 puntori te udhehiqura nga Future Architecture fellows si dhe nga Simon Battisti, kuratori i paviljonit te Shqiperise ne edicionin e fundit te Biennales se Venedikut. 3 puntori do organizohen ne Prishtine, 2 ne Gjakove, kurse puntoria dokumentuese e udhehequr nga DoCoMoMo_Kosova dhe DoCoMoMo_International do organizohet ne disa q

Stop Krimit Arkitektonik

Të jesh aty ku ndodh vetë ngjarja, e ti mbyllësh sytë, ta kesh armën në dorë, por jo dhe dijën që ta përdorësh atë, të fshehësh kokëulur, prapa xhamave të fortesës të cilen ti më shumë se cdo kush tjetër duhet ta mbrosh.